Beskrivelse

NOTESIRKUS er tenkt som et tillegg til den vanlige spilleboken når man
begynner med noter. Det trengs mye øving for å bli kjent med notene og en del av dette kan med fordel gjøres uten instrument.

Boken er spesielt laget for fiolinister, som trenger øving i å kombinere noter med både navn og fingertall. Siden det er en første notebok, handler det kun om notene i grep 1 og grep 2 (lav og høy andre finger).

Ciss på G-strengen har også fått bli med. Noen av oppgavene handler om enkel rytmelære. Halvnoter, firedelsnoter og åttedelsnoter i 2/4, 3/4 og 4/4-dels takt. Oppgavene handler om å telle og sammenligne rytmer, men de kan selvfølgelig også brukes til å spilles, klappes m.m. NOTESIRKUS er en oppgavebok, der man øver på noter og rytmer man har lært. Det er flere oppgaver på samme tema, slik at når man har lært hvor-dan en oppgave skal løses, finns det flere man kan øve videre på.

Oppgavene kan være hjemmelekse eller det kan være et innslag på timen. Selv liker jeg å løse slike oppgaver sammen med eleven, fordi det gir meg kunnskap om hvor langt eleven er kommet i forståelsen av noter og rytmer. Og så kan vi repetere det som trengs for å løse oppgaven.

Jeg håper at NOTESIRKUS kan være en god hjelp i undervisningen, og at
Ninas sirkustegninger sammen med oppgavene vil gjøre notene til en
morsom del av fiolinspillet.
Lena D. Husebø har fiolinpedagogisk eksamen fra Bergen Musikkonservatorium og hovedfag i musikkpedagogikk. Hun underviser i fiolin og samspill i Tysvær kulturskole og Vindafjord kulturskole.
Illustrasjoenen i boka er ved Nina Heggelund Jackson

Produsent

Notebutikken

Tilleggsinformasjon

Vekt 0.51 kg

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Notesirkus fiolin – Arbeidsbok med morsomme note- og rytmeoppgaver – Lena D Husebø”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.