Beskrivelse

Spill saxofon, bok 2 er en videreføring av nybegynnerboken spill saxofon, bok 1. Vi har lagt større vekt på å benytte tonearter som egner seg godt for saxofon enn at ulike instrumenter skal kunne spille sammen.
Vi oppfordrer derfor til å spille melodiene på gehør i andre tonearter i tillegg til det som er notert for å kunne spille sammen med andre instrumenter.

Flere av melodiene i boken er spilt inn med melodistemme og komp som kan lastes ned eller streames fra iTunes, Wimp, Spotify eller liknende. De fleste melodiene i Spill saxofon 2 har også besifring i C.
I boken er det skrevet inn styrkegrader og fraseringsbuer i flere av stykkene. Der dette ikke står, kan lærer og elev i samarbeid finne ut av hvordan det musikalske uttrykket skal være.

Daglige øvelser anbefaler vi alltid å spiller som oppvarming for å få en god embouchure og klang. Dette er også viktig med tanke på vibratospill som vi starter med i denne boken. Tekniske ferdigheter utvikles blant annet ved å spille skalaer, brutte akkorder og tersbevegelser. I tillegg til å spille i dur innføres nå mollskalaer og spill av brutte akkorder i moll. Boken 23 Minipuzzles av H. Prati (Billadout) blir brukt som supplerende stoff til denne boken og må kjøpes inn separat. Enkelte elever har kapasitet til å spille mer fra Minipuzzles enn anbefalt under daglige øvelser.

Vi anbefaler også å kombinere denne boken med andre bøker som for eksempel 29 Études av H. Prati (Billaudot) eller 35 Études av G.Lacour (Billaudot) bok 1 og en skalabok som f.eks. Scales and arpeggios av A. Hegvik (Elkan Music). I tillegg kan elevene ha solostykker med pianoakkompagnement eller med CD/nettbasert akk/komp. Når elevene arbeider med flere elementer samtidig, vil progresjonen gå raskere og elevene vil mestre instrumentet på en god måte. Vi oppfordrer også læreren til å skrive leksen i en linjert A4 bok som elevene alltid har med seg på timen, se eksempel på neste side.

Gehørspill er en viktig del av opplæringen. I tillegg til melodier elevene kjenner fra før, kan de «plukke» hele eller deler av melodier fra internett/CD som kan spilles på gehør. Elevene bør også spille melodier fra boken utenat, transponerer disse på gehør i tillegg til å lage komposisjoner selv.

I bok 1 var det lagt inn «Spilletest» i slutten av boken. Vi oppfordrer til å fortsette med denne aktiviteten, noe som kan gi ekstra motivasjon til å øve. Å spille på konsert kan også være en motivasjonsfaktor for mange.
Vi anbefaler at alle elevene skaffer seg, og bruker, metronom og tuner i øvingssammenheng. Greptabell står på siste side i boken.

I Emnehefte 10 fra NMF av M. Berntzen, R. Holm og H. Bergersen (revidert 2002): Om det å spille klarinett/saxofon (Noteservice), finnes utdypende informasjon som gjelder saxofonundervisning. Her kan sidene om «historikk, munnstykker og rør, pust, munnstilling og holdning, hvordan øve opp en god klang og bra embouchure, fingerteknikk, artikulasjon og tungeteknikk og om øving» være relevant lesning.
Lykke til med arbeidet!

Ragnhild Holm og Kaja Holm Rogstad

Brand

Notebutikken

Tilleggsinformasjon

Vekt 0.51 kg

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Spill Altsaxofon 2 Ragnhild Holm – Kaja Holm Rogstad”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.